T: 020 - 428 20 48info@mcc.nl

Managementsimulaties - De simulaties van MCC

ICT Management Simulatie

Doelstellingen

  • Ervaren hoe de concurrentiekracht van een onderneming vergroot kan worden met ICT;
  • Inzicht in de wisselwerking tussen ICT-beleid en bedrijfsmodel;
  • Teambuilding.

Korte beschrijving

De ICT Challenge is een strategisch managementsimulatie over bedrijfsvoering, waarbij ICT niet geïsoleerd, maar juist geïntegreerd in de totale bedrijfsvoering wordt behandeld.

De deelnemers vormen in teamverband het managementteam van KBC, een producent van toetsenborden. KBC bestaat uit een hoofdkantoor (de holding) en drie productie-sites waar de toetsenborden worden geproduceerd en verkocht. Het hoofdkantoor neemt beslissingen over het management van de holding, marketing, financiën en over het implementeren van ICT-projecten. Elke productie-site produceert voor één van de drie geografisch gescheiden markten. Elke markt heeft verschillende kenmerken. Producten die voor de ene markt geproduceerd zijn, kunnen niet op andere markten verkocht worden.

Een team speelt in een bedrijfstak waarin met vier andere teams wordt geconcurreerd. De deelnemers krijgen te maken met diverse onverwachte incidenten. Deze incidenten kunnen de bedrijfsvoering dusdanig verstoren dat een strategische heroriëntatie noodzakelijk is. Voorbeelden zijn een sterke daling van de marktvraag, een personeelsstaking of een product recall. De teams worden uiteindelijk afgerekend op nettowinst, klanttevredenheid, marktaandeel en personeelsmoreel.

« terug

Managementsimulaties