T: 020 - 428 20 48info@mcc.nl

Over MCC - MCC in het nieuws

Microsoft Talent XP programma

Maart 2005

Hoe leer je op een efficiënte, effectieve, maar ook leuke manier de variabelen kennen die belangrijk zijn bij het leiden van een business? Hoe doe je kennis op van entrepreneurschip in een competitieve omgeving? Hoe kan je je potentials leren om beter intern te gaan netwerken?

De International Management Simulatie van MCC was het antwoord.

Werkwijze

Er is een traject opgezet dat bestaat uit een kick-off, een internettraject en evaluatie sessies.
De kick-off vond plaats in Amsterdam en honderd deelnemers waren hierbij aanwezig uit zeven verschillende landen. Iedereen is verdeeld over drie poules met vijf teams per poule en in elk team zijn drie landen vertegenwoordigd.
Tijdens de kick-off werden twee oefenperioden gespeeld om de mensen de kans te geven kennis te maken met de simulatie. Zij kregen daarnaast een strategie en communicatie opdracht. Deze laatste was met name belangrijk om met elkaar te bespreken hoe zij gingen communiceren gedurende het internettraject. Allen wonen en werken immers in andere landen en het is belangrijk om de beslissingen tijdig en juist in te leveren.
Het internettraject neemt 6 perioden met een doorlooptijd van twee maanden in beslag. In deze tijd gaan de deelnemers veel leren over de variabelen die een rol spelen in het leiden van een business en zullen zij veel moeten netwerken.
De evaluatiesessies komen aan het einde van de simulatie aan bod. Per team wordt dan geëvalueerd: hoe ging het in het team zelf, hoe heeft het team het gedaan qua prestatie, wat zijn de gevolgen van beslissingen die zij genomen hebben, etc..

Resultaat kick-off

De kick-off was een groot succes. Iedereen ging goed aan de slag met het nemen van beslissingen en was zeer serieus bezig. De deelnemers hebben een eerste kennismaking gehad met het 'leiden' van een bedrijf en zullen de komende maanden nog veel gaan bijleren en ervaren.

Wilt u meer weten over de International Management Simulatie? Klik dan hier voor meer informatie.

« terug

Over MCC