T: 020 - 428 20 48info@mcc.nl

Over MCC - MCC in het nieuws

TBI Beton- en Waterbouw Voormolen wint de 7e editie van de BouwNed Management Game

Januari 2005

De start

In oktober begonnen 45 teams in negen poules aan het traject. De deelnemers waren medewerkers van bouwbedrijven en studenten van diverse hoge scholen. Zij speelden via internet een proefronde van twee perioden om zich de simulatie eigen te maken en vervolgens ging de kwalificatieronde van start. Deze besloeg vijf perioden. Half december werd het internettraject afgesloten en waren de finalisten bekend. De winnaar van iedere poule ging door plus de nummer twee met de hoogste score.

De finale

Tien teams gingen op woensdag 19 januari de finale in van de BouwNed Management Game. Deze speelde zich live af in hotel Mercure te Nieuwegein. Zeven teams waren afkomstig van bouwbedrijven, de studenten waren met drie teams vertegenwoordigd. Net zoals tijdens de eerste ronde, werd men gedurende de finale aangesteld als het management team van het fictieve bouwbedrijf MaasBouw Prefab. In deze rol ging men de strijd aan met vier nieuwe concurrenten in de poule. De marktontwikkelingen in de finaleronde waren heel anders dan tijdens de kwalificatie en dit ondervonden de teams dan ook duidelijk. Velen kwamen in de problemen, surséance, omdat zij vasthielden aan hun strategie uit de vorige ronde. Een ander verschil met de kwalificatieronde was de tijdsdruk waaronder de beslissingen genomen moesten worden. Was er gedurende de eerste ronde voldoende tijd voor uitgebreide teamdiscussies, nu moest men zich aan een strakke planning houden om voor de deadline de beslissingen aan de spelleiding te kunnen overhandigen.

Foto tijdens de finale

De eindstand

Nog nooit was het zo spannend. Twee teams eindigden met hetzelfde aantal punten. De beurskoers moest uiteindelijk de doorslag geven.

De top 3:

  • TBI Beton- en Waterbouw Voormolen
  • Heijmans IBC Bouw Breda B.V.
  • Visser & Smit Bouw B.V.

Lijkt zo'n traject u ook interessant?

Klik hier voor meer informatie over de simulatie.

« terug

Over MCC